Od jedzenia głowa nie boli...i całe szczęście bo dzięki temu można popracować nad swoją kreatywnością również w temacie tworzenia nowych smaków. Natura obdarzyła nas w masę pysznych i oryginalnych smakołyków, i choć póki co wciąż wykorzystujemy tylko namiastkę tego dobrego ograniczając się często do "odgrzewania kotletów", to nie rezygnując z tradycyjnych i lokalnych przyzwyczajeń możemy zabawić się w projektowanie własnych potraw.
Kulinaria to bardzo szeroki temat, o czym możemy przekonać się mając dostęp do dziesiątek blogów, przepisów i pięknych kreacji, wśród których znajdujemy propozycje idealne dla siebie. Jak się okazuje, pomysłów wciąż nie brakuje kolejnym pasjonatom kuchni, którzy proponują coraz to ciekawsze potrawy szmaczne zarówno dla podniebienia jak i oczu.
I właśnie dzisiaj, mała zajawka architektury kulinarnej autorstwa Jagny Niedzielskiej, która w naszym mniemaniu jest niekwestionowaną prekursorką smaków! Z pewnością opowiemy Wam na ten temat coś więcej jak tylko przyjdzie odpowiednia pora, a póki co sprawdźcie galerię zdjęć poniżej!
Lody z masła orzechowego i bananów, z posypką z popcornu, z solą morską.
Gnocchi w panierce w płatków owsianych i siemienia lnianego z dodatkiem sosu marchewkowo-parmezanowego
Kurczak grillowany z pieczonym burakiem w soku z limonki i occie balsamicznym, z dodatkiem chałwy domowej roboty.
Słodkawy krem z buraków z korzeniami pietruszki, oraz pyłkiem z orzechów laskowych.
Mus z wątróbki kurzej z salsą gruszkowo-imbirową, a do tego maca z mąki pełnoziarnistej
Autorką przepisów i zdjęć jest Jagna Niedzielska.