Uff...dzisiaj kipiałam ze złości, więc jedyne co mogło mi pomóc to nóż w ręce i krojenie jabłek na nowy przepis.
Z braku laku jak zwykle powstał pomysł, bo nie mając prawie nic w lodówce takie babki można szybko i bez większych trudności przygotować.
Ciasto naleśnikowe zagęściłam większą ilością mąki, dodałam proszek do pieczenia i wyszły bardzo sympatyczne babki.
Wierzch właściwie pozostawiam do Waszej dyspozycji, ja tym razem zabrałam się za jabłka z orzechami.
składniki na ok. 15 szt.:
- 2 szkl. mąki
- 1 szkl. mleka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- jajko
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- 5 jabłek
- duża garść orzechów włoskich
- 2 łyżki miodu
- skórka z dwóch cytryn
- sok z jednej cytryny
- łyżka masła
Mąkę, mleko, jajko, cukier, sól i proszek do pieczenia miksujemy.
Smacznego :)