Nie chciało mi się...i pewnie większości się nie chce, więc stwierdziłam że olewam drożdże i robię ekspresowe bułki wykorzystując jedynie proszek do pieczenia:)
Nie wykorzystać wszechobecną teraz dynię byłoby grzechem, dlatego pobiegłam, zakupiłam swoją i jeszcze mi jej wystarczy na kilka innych pomysłów.
Jak nic pasował mi do tego boczek, poza tym boczek jest zawsze spoko:)
składniki na 8 małych bułek:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego)
- 1kg dyni
- łyżka miodu
- plastry boczku (po 2 na jedną bułkę)
- łyżka masła
przygotowanie:
Mleko wkładamy do zamrażalnika na 20 min. Mieszamy mikserem, aż mleko się spieni.
Smacznego:)