Bułka tarta wcale nie musi służyć tylko do panierki.
Idealnie pasuje właśnie do makaronów, właściwie można dołożyć tylko papryczkę chili i także smakuje pysznie.
Każdy ze składników jest łatwo dostępny, namawiam do zrobienia swoich wariacji.
Pieczarki pokroiłam w duże cząstki, wtedy potrawa lepiej wygląda i smakuje.
Świeżości ciężkiemu makaronowi dodaje natka pietruszki, a jeśli chcemy pikantniejszą wersję można dodać sporo czarnego pieprzu, który świetnie pasuje do pieczarek.
Niektórzy myją pieczarki, a ja polecam je obrać delikatnie nożem.
Makaron spaghetti możecie bez problemów zamienić każdym innym makaronem.
składniki na 4 porcje:
- makaron spaghetti
- 500g pieczarek
- 30 dag szynki
- bułka tarta
- natka pietruszki
- cebula
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
