Nic nie przebije tego koloru, nawet barszcz czerwony:)
Mój fetysz na jej punkcie zaczyna się od samego patrzenia na nią, przechodzi przez zapach, a kończy się na rozkosznym smaku:)
Zastanawiałam się nad zamianą boczku na ser pleśniowy, ale to jak zwykle pozostawiam do Waszej dyspozycji, w końcu moja dealcookingowa praca polega również na rozbudzeniu Waszych kulinarnych zmysłów:)
Pozostała czerwona kapusta w mojej lodówce, wylądowała później jeszcze w sałatce z pomidorami, na plackach owsianych, a jutro wrzucę ją do jajecznicy. To zdecydowanie mój numer jeden na ten tydzień, jeśli chodzi o warzywa.
składniki:
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 2 kwaśne jabłka
- 2 małe czerwone cebule
- 200g boczku
- 2 łyżki miodu
- 3 małe ziemniaki
- łyżka masła
- 2 litry bulionu
- 2 listki laurowe
- sól
- pieprz
Smacznego:)
Na blogu Dealcooking, możecie jednym przyciskiem przygotować listę zakupów na interesujący Was przepis!