W ramach serwisu stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności

Rozumiem
Logo CzytajNiePytaj
Zupa z czerwonej kapusty, z jabłkiem, boczkiem i miodem | Dealcooking
  • Art
  • Fashion
  • Design
  • Lifestyle
  • Music
  • People
Zupa z czerwonej kapusty, z jabłkiem, boczkiem i miodem | Dealcooking
  • COSMIGOLD
Zupa z czerwonej kapusty, z jabłkiem, boczkiem i miodem | Dealcooking
  • NEWSLETTER
21 Listopada, 2012

Zupa z czerwonej kapusty, z jabłkiem, boczkiem i miodem | Dealcooking

484980_380970608651978_1145231996_n.jpg

Nic nie przebije tego koloru, nawet barszcz czerwony:)

Mój fetysz na jej punkcie zaczyna się od samego patrzenia na nią, przechodzi przez zapach, a kończy się na rozkosznym smaku:)


Zastanawiałam się nad zamianą boczku na ser pleśniowy, ale to jak zwykle pozostawiam do Waszej dyspozycji, w końcu moja dealcookingowa praca polega również na rozbudzeniu Waszych kulinarnych zmysłów:)


Pozostała czerwona kapusta w mojej lodówce, wylądowała później jeszcze w sałatce z pomidorami, na plackach owsianych, a jutro wrzucę ją do jajecznicy. To zdecydowanie mój numer jeden na ten tydzień, jeśli chodzi o warzywa.

składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 2 kwaśne jabłka
  • 2 małe czerwone cebule
  • 200g boczku
  • 2 łyżki miodu
  • 3 małe ziemniaki
  • łyżka masła
  • 2 litry bulionu
  • 2 listki laurowe
  • sól
  • pieprz

przygotowanie:
W garnku, w którym przygotujemy zupę szklimy drobno posiekaną cebulę, na maśle.
Dodajemy kostki boczku, smażymy aż wytopi się tłuszcz z mięsa.
Dodajemy drobno posiekaną w piórka, czerwoną kapustę.
Dusimy ok. 15 minut (aż kapusta stanie się miękka) wraz z 2 łyżkami miodu.
Od czasu do czasu podlewamy odrobiną wody, żeby nic się nie przypaliło.
Zalewamy bulionem (mam nadzieję, że tym który sobie sami przygotowaliście:)), dodajemy liście laurowe, sól i sporo pieprzu (ja lubię jak jest trochę ostra od pieprzu).
Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka, a także tak samo pokrojone ziemniaki.
Gotujemy ok. 15 minut.

Smacznego:)

Na blogu Dealcooking, możecie jednym przyciskiem przygotować listę zakupów na interesujący Was przepis!

 

avatar
33

Jagna Niedzielska |  Jestem obciążona genami zwanymi "miłością do jedzenia i gotowania", oprócz przesiadywania w kuchni największą rozkosz dają mi rozmowy z ludźmi, podróże, wino i taniec do funkowych dźwięków. Nudzi mnie nuda, a frustruje tępy nóź. | www.architekturakulinarna.pl

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z NAjNOWSZYMI TRENDAMI
Zapisz się na nasz newsletter!

Podobne artykuły

fred_butler_ss_2012_8.jpg
Fashion

Fred Butler kolekcja na jesień 2012

08 Maja
kon.png
Lifestyle

Chineasy | Kreatywna grafika by nauczyć Cię języka!

19 Lutego
5-2-12_real.jpg
Lifestyle

Pierwsza na świecie jadalna książka

26 Października
share
FB-icon
Twitter-icon
GP-icon
Następny: PARESŁÓW | Dore i Fala z nową płytą Elektrohop!
Zupa z czerwonej kapusty, z jabłkiem, boczkiem i miodem | Dealcooking
  • O CzytajNiePytaj
  • Kontakt
  • Reklama
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
CZYTAJNIEPYTAJ ® Copyright © 2012 - 2023

Realizacja: Agendo.pl